Familia Highlands

House System

Què es?

Highlands School Barcelona vol dotar d’un nou aire al col•legi aplicant el projecte Highlands House System amb totes les famílies i alumnes del col•legi.

El Highlands House System (sistema de cases) és una característica tradicional de les escoles britàniques i és similar al sistema de College de les Universitats. La famosa escola Bishop Cotton School fundada el 28 de juliol de 1859, va ser una de les primeres escoles del món en iniciar i implementar la idea del sistema de cases, com a recurs per a organitzar jocs i esports a les escoles, formant part de les activitats quotidianes curriculars.

Objectiu

Amb aquest projecte, el nostre objectiu és crear un sentit de pertinença i orgull cap a Highlands School Barcelona, desenvolupant la unió i la força entre els alumnes, oferint una motivació dinàmica durant la seva vida escolar amb nosaltres.

D’aquesta forma, cada alumne sentirà que és part d’una casa i considerarà els seus integrants una família.

Beneficis

Els beneficis que rep cada alumne són diversos; desenvolupament d’habilitats personals i socials, responsabilitat de l’estudiant, vigilar i cuidar el medi ambient, la voluntat d’aprendre i comportar-se correctament en tot tipus de situacions, la cooperació entre estudiants de diferents edats…

El House System estarà dividit en 4 cases representants dels 4 sants del Regne Unit:

Els alumnes són qui han creat l’escut, bandera, eslògans, valors i cançó per a cada casa, fent-se propi el projectes des d’un principi. A més, s’assignen, per a cada casa:

 • “Head teachers”(professors)
 • “House Captains”(alumnes)
 • “Family chairman”(pares d’alumnes)
 • Una sala del col•legidestinada a realitzar diferents activitats que hauran de decorar i ambientar al seu gust.

Metodologia

El funcionament durant el curs escolar del nostre House System és una competició entre cases, on s’atorguen o es descompten punts per a les activitats realitzades per cada casa, amb la qual cosa a final de curs es designa una casa guanyadora. Es valoren totes les activitats, des d’actitud, puntualitat, respecte, obediència, resultats acadèmics dels alumes, activitats de Highlands Week, entre d’altres.

St. Andrew’s House

Saint Andrew, patró sant d’Escocia, va ser el primer deixeble de Jesús. Va néixer a Betsaida, al mar de Galilea i era pescador. Saint Andrew va ser originalment un deixeble de Sant Joan Baptista i va deixar tot per seguir Jesús. Va predicar l’Evangeli a Àsia Menor i va ser martiritzat per crucifixió a Grècia. Va demanar ser lligat a una creu en forma de X, ja que es considerava digne de ser crucificat com Jesús.
Saint Andrew es representa unit a una creu en forma de X o sostenint- la, simbol d’evangeli de la seva predicació.

L’escut de Saint Andrew conté la bandera de Sant Andreu, l’aspa blanca sobre un camp blau, l’emblema de Highlands School en un camp de tartan escocés, el cavall i el card. La corona d’or evoca la recompensa celestial. Els colors principals de la casa són el blau, el blanc i el violeta. El 30 de novembre és el dia de Sant Andreu.

Els principals valors de la casa de Saint Andrew són: l’esperança, l’humilitat, la generositat i la responsabilitat.

St. David’s House

Saint David, patró sant de Gales, va néixer al voltant de l’any 500. És va fer sacerdot  dedicat a la feina  misionera i va fundar un munt de monasteris. Va portar una vida de austeritat i oració, feina i estudi intens. Saint David va ser nombrat arquebisbe per aclamació popular i es va convertir en  líder espiritual a tota Gran Bretanya. Murí gairebé als 90 anys. Saint David és representa a peu sobre un monticle i amb un colom sobre les seves espatlles, símbol de la seva impressionant eloqüència.

L’escut de Saint David conté la bandera de San David, la creu groga sobre el camp negre, l’emblema de Highlands School a un camp de tartán escocès, el drac i el narcís, símbols de la casa. La corona d’or evoca la recompensa celestial. Els colors principals de la casa són: el groc, el blanc i el negre. El 1 de març és el dia de Saint David.

Els principals valors de la casa són : la caritat, la puresa, la lleialtat i l’esforç. Els seus membres tracten de comportar-se amb amabilitat i veracitat.

St. George’s House

Saint George, sant patró d’Anglaterra, va néixer al voltant de l’any 280. Era originari de Cappadocia (actualment Turquia) i va servir a l’exèrcit romà. Quan Dioclecià, emperador romà, va començar la seva persecució contra els Cristians, Saint George es va declarar cristià i per tant negà els falsos ídols. Va patir moltes tortures a causa de la seva fe i va morir com a màrtir cap als 23 anys. Saint George és representat com un cavaller matant a un drac, simbol de la conquesta del mal.

L’escut de la casa de Saint George conté la bandera de Sant Jordi, la creu vermella d’un màrtir a un camp blanc, l’emblema de Highlands School en un camp de tartan escocès, el lleó i la rosa. També conté la corona d’or que evoca la recompensa celestial. Els colors principals de la casa són el vermell, el blanc i el daurat.

Els principals valors de la casa de Saint George son: la justicia, la força, la valentia i l’honor.

Els membres de Saint George tracten de comportar-se amb honradesa i valor.

St. Patrick’s House

Saint Patrick, sant patró d’Irlanda, va néixer al voltant del 385. Quan tenia uns catorze anys uns genets irlandesos el van capturar com a esclau durant sis anys per a la cura de ramat d’ovelles. Es va convertir al cristianisme i va tornar a Irlanda per passar la resta de la seva vida treballant com a missioner cristià. Va morir als 76 anys. Saint Patrick es representa dirigint serps, símbol de la neteja del paganisme, o mostrant les tres fulles del trèvol per explicar el misteri de la Santíssima Trinitat.

L’escut d’armes de la casa de Saint Patrick conté la bandera de Sant Patrici, el salnitre vermell en un camp blanc, l’emblema de Highlands School en un camp de tartan escocès, el cérvol i el trèvol, símbols de la casa. La corona evoca la recompensa celestial. Els colors principals de la casa són: verd, blanc i taronja. El 17 de març és el dia de Saint Patrick.

Els valors principals de la casa de Saint Patrick són: la fe, l’honestedat, el compromís i la perseverança. Els seus membres tracten d’actuar amb veracitat i dedicació.

Alumnes

A Highlands School Barcelona treballem per els nostres alumnes, ja que són la nostra raó de ser. Per això, els acompanyem al llarg de la seva etapa escolar buscant.

 • Forjar persones íntegres amb una alta capacitat de coneixements.
 • Que aportin el millor d’ells mateixos.
 • Que es comprometin amb el món que tenen al seu voltant.
 • Que siguin feliços.

Alumni

La comunitat Alumni de Highlands School Barcelona sempre tindrà la porta oberta de la nostra escola. Volem que ens visitin, que ens expliquin com els hi va, que ens diguin quins són els seus plans de futur, que ens facin consultes…

Ser alumne Highlands és una etapa de la vida, però pertànyer a la nostra família és per a tota la vida.

Per aquesta raó volem estar connectats amb tots ells a través de les xarxes socials, però també els invitem a participar a actes festius i lúdics del col•legi. És la nostra forma d’agrair la seva estança al col•legi.

I, si ets Alumni, no deixis de conèixer les nostres novetats a través del nostre Facebook et Instagram!

També pots compartir les teves dades amb nosaltres si ets antic alumne Highlands omplint el següent FORMULARI.

Família

La família és part essencial de la nostra comunitat educativa.

És important per a l’alumne que els pares de família es comprometin a participar dels actes del col·legi, amb la finalitat que els alumnes se sentin integrats i orgullosos del seu col·legi. Per això fem diverses activitats:

Classes públiques: Els pares venen com a espectadors per veure com apliquem el nostre sistema pedagògic. Es realitzen als cursos d’Educació Infantil (P3 i P5), i a Educació Primària (2n, 4t i 6è).

Classes expositives: els alumnes de 2n i 4t de Secundària exposen davant dels seus pares el què han après durant el curs.

Dia del pare: és un dels dies més importants del nostre col·legi. Els pares d’Educació Infantil participen de diverses activitats preparades per els seus fills i filles.

Dia de la mare: és un dels dies que més esperen els nostres alumnes. Les mares participen, junt amb els seus fills i filles, de diferents activitats.

Dia dels avis: És el dia més dolç del col·legi perquè els avis participen en un concurs de pastissos. Es valoren els pastissos més originals, el més dolç i el més gustós. Els alumnes preparen diverses activitats per als avis i després fan el berenar amb els pastissos.

Dia de la família: durant aquest dia, les famílies gaudeixen de les instal·lacions del col·legi i de les diferents activitats que fan sentir a l’alumne un gran orgull del seu col·legi.

Festivals: Per Nadal i a final de curs, els alumnes d’Educació Infantil i Primària ho preparen.

Formació a pares de família: Highlands posa a disposició dels pares de família formació relacionada amb l’educació dels fills.

Professors

L’equip de professors, docents i no docents, és la part essencial de l’educació dels nostres alumnes. Per això realitzem algunes activitats per a millorar la relació de l’alumne i la seva formació:

Dia del professor: durant aquest es pretén aconseguir una millor relació entre els professors i els alumnes i, a la vegada, que els alumnes agraeixin als professors la seva dedicació.

Formació continuada: el nostre professorat rep formació relacionada amb la seva tasca pedagògica i formativa.

Professors nadius i/o bilingües: tots els professors que realitzen qualsevol assignatura en alguna de les nostres llengües, són o nadius o bilingües amb la finalitat d’aconseguir l’excel·lència educativa.

Associació d’Avis

Highlands School Barcelona està compromès amb l’experiència familiar al col·legi. Per aquest motiu, creiem que és de vital importància que els avis dels alumnes hi participin de forma activa. A Highlands School tenim l’associació per tal que els avis puguin ajudar-nos a millorar el col·legi i a ser partícips de les múltiples activitats que es fan tant per els alumnes com per als familiars. Les diferents iniciatives que es porten a terme són:

 • Promoció: volem que els avis transmetin l’experiència del col·legi i l’educació als seus néts
 • Ajuda:ens encanta que participin del creixement del col·legi amb tot tipus d’iniciatives
 • Col·laboració:transmetent la pròpia experiència als néts per tal que el serveixi com a complement del seu aprenentatge
 • Participació:volem que els avis gaudeixin dels néts i de la família amb totes les activitats del col·legi