Formació Catòlica Colegio Privado Barcelona

512 Alumnes en projectes socials

10 Associacions per a participació social

7 Experts acompanyen en Formació Catòlica

Eduquem evangelitzant i evangelitzem educant segons el carisma del Regnum Christi

El nostre col·legi forma part de l’obra educativa del Regnum Christi, moviment de l’Església catòlica que porta 70 anys promovent centres educatius en molts països del món.

Formem als nostres alumnes en una visió cristiana de la realitat, en la qual la fe i la raó s’uneixen per a fer que l’home doni el millor de si mateix.

Volem que el nostre col·legi sigui un entorn en el qual tots puguin descobrir l’amor de Déu en les seves vides i sentir la cridada a transformar la societat d’acord amb els valors de l’Evangeli.

Formació Catòlica Colegio Privado Barcelona

1. Vida a Crist

Cada dia en el nostre col·legi és una oportunitat per a conèixer a Jesús i viure l’alegria i bellesa de la fe.

Busquem que cada alumne tingui en el col·legi l’experiència de sentir-se estimat per Déu i que descobreixi l’Església com una família en la qual es viu una unitat que omple el cor.

Posem al seu servei una sèrie d’activitats i programes amb l’objectiu que adquireixi un coneixement fonamental de la fe i la moral cristiana i visqui una profunda amistat amb Jesucrist a través de l’oració i els sagraments:

Formació Catòlica Colegio Privado Barcelona

Misses familiars: Un diumenge de cada mes, se celebraran misses familiars a la capella del col·legi a les 12:30h.

Formació pel lideratge i l’apostolat

Qui no viu per a servir no serveix per a viure

Participació social i apostolat

Eduquem als nostres alumnes en un lideratge de servei, perquè a través de la seva formació i la seva professió se sentin compromesos amb el bé de la societat a la qual pertanyen. Els formem com a apòstols, és a dir, persones que senten l’impuls de comunicar als altres l’alegria i la bellesa que la fe els ha fet experimentar.

Amb aquest horitzó, els nostres alumnes participen des de Primària fins a Batxillerat en projectes socials adaptats a la seva edat, que fomenten la seva sensibilitat cap a les necessitats dels altres i els fan viure la transformadora experiència de servir als més desfavorits de la nostra societat.

Enfront de la cultura del descart (Papa Francesc), cultura del compromís social i l’amor cristià

Formació Catòlica Colegio Privado Barcelona

Col·laborem amb:

Campanyes:

  • Food Bank Week
  • Baby Help Week
  • Operació Kilo

Aliances

House System per a afavorir la col·laboració i el treball en equip:

Una manera de promoure la col·laboració i el treball en equip és a través del sistema tradicional britànic de Casas. Tenim quatre cases en les quals es distribueixen tots els nostres alumnes, des d’Infantil fins a Secundària; Saint Patrick, Saint David, Saint Andrew i Saint George. Amb els dies de les Cases durant tot l’any i diverses competicions entre Casas per a guanyar “Housepoints”, els nostres alumnes gaudeixen d’aquesta tradició internacional.

Formació Catòlica Colegio Privado Barcelona

Formació Catòlica Colegio Privado Barcelona

El Highlands House System (sistema de cases) és una característica tradicional de les escoles britàniques i és similar al sistema de college de les Universitats. La famosa escola Bishop CottonSchool fundada el 28 de juliol de 1859, va ser una de les primeres escoles en el món que va iniciar i va implementar la idea del sistema de cases, com a recurs per a organitzar jocs i esports a les escoles com a part de les seves activitats quotidianes co-curriculars.

L’objectiu d’aquest projecte és crear un sentit de pertinença i orgull a Highlands School Barcelona, desenvolupant la unió i la força entre els alumnes, i oferint una motivació dinàmica durant la seva vida escolar en Highlands Barcelona. D’aquesta manera, cada alumne tindrà un sentit de pertinença cap a la seva casa ja que la considerarà com a família, perquè romandrà en ella durant tota la seva escolarització.

Els beneficis són de diferents índoles: el desenvolupament d’habilitats personals i socials, la responsabilitat de l’estudiant, la cura del medi ambient, la voluntat d’aprendre i comportar-se, la cooperació entre estudiants de diferents edats…

El House System es divideix en 4 cases els patrons de les quals són els 4 sants del Regne Unit. Els alumnes són els qui han creat l’escut, bandera, lemes, valors i cançó de cada casa, fent-se propi el projecte des d’un principi.

El funcionament durant el curs escolar del nostre Highlands House System és una competició entre cases, on s’atorguen punts per les activitats realitzades per cada casa, per la qual cosa al final de curs es designa una casa guanyadora. Es valora tot tipus d’activitats que van des de l’actitud, puntualitat, respecte, obediència, resultats acadèmics dels alumnes, activitats esportives, usi of English, etc. Per a més informació linkar a House System.