House System

Què és?

El Highlands House System (sistema de cases) és una característica tradicional de les escoles britàniques i és similar al sistema de college de les Universitats. La famosa escola Bishop Cotton School fundada el 28 de juliol de 1859, va ser una de les primeres escoles en el món que va iniciar i va implementar la idea del sistema de cases, com a recurs per a organitzar jocs i esports a les escoles com a part de les seves activitats quotidianes co-curriculars.

Objetiu

L’objectiu d’aquest projecte és crear un sentit de pertinença i orgull a Highlands School Barcelona, desenvolupant la unió i la força entre els alumnes, i oferint una motivació dinàmica durant la seva vida escolar en Highlands Barcelona.

D’aquesta manera, cada alumne tindrà un sentit de pertinença cap a la seva casa ja que la considerarà com a família, perquè romandrà en ella durant tota la seva escolarització.

Beneficis

Els beneficis són de diferents índoles; el desenvolupament d’habilitats personals i socials, la responsabilitat de l’estudiant, la cura del medi ambient, la voluntat d’aprendre i comportar-se, la cooperació entre estudiants de diferents edats…

El House System es divideix en 4 cases representants dels 4 sants del Regne Unit.

Els alumnes són els que han creat l’escut, bandera, lemes, valors i cançó de cada casa, fent-se propi el projecte des d’un principi. A més, s’assignen, a cada casa:

  • “Head teachers”(els quals seran mestres)
  • “House Captains”(que seran alumnes i alumnes)
  • “Family chairman”(pares d’alumnes)
  • Una sala del col·legi destinada per a realitzar diferents activitats que hauran de decorar i ambientar al seu gust.

Metodologia

El funcionament durant el curs escolar del nostre Highlands House System és una competició entre cases, on s’atorguen o descompten punts per les activitats realitzades per cada casa, per la qual cosa al final de curs es designa una casa guanyadora. Són valorades tot tipus d’activitats que van des de l’actitud, puntualitat, respecte, obediència, resultats acadèmics dels alumnes, fins a les activitats realitzades en la Highlands Week, entre altres.

House System Colegio Privado Barcelona

St. Andrew’s House

Saint Andrew, patró sant d’Escòcia, va ser el primer deixeble de Jesús. Va néixer en Betsaida, en la mar de Galilea i era pescador. Saint Andrew va anar originalment un deixeble de Sant Joan Baptista i ho va deixar tot per a seguir a Jesús. Va predicar l’evangeli a Àsia Menor i va ser martiritzat i crucificat a Grècia. Va demanar ser lligat en una creu en forma de X, ja que es considerava digne de ser crucificat com Jesús. Saint Andrew es representa unit a una creu en forma de X o sostenint-la, símbol de l’evangeli de la seva predicació.

L’escut de Saint Andrew conté la bandera de Sant Andrés, l’aspa blanca sobre un camp blau, l’emblema de Highlands School en un camp de tartan escocès, el cavall i el card. La corona d’or evoca la recompensa celestial. Els colors principals de la casa són el blau, el blanc i el violeta. El 30 de novembre és el dia de Saint Andrew.

Els principals valors de la casa de Saint Andrew són: l’esperança, la humilitat, la generositat i la responsabilitat.

a

House System Colegio Privado Barcelona

St. David’s House

Saint David, sant patró de Gal·les, va néixer al voltant de l’any 500. Es va fer sacerdot, dedicat al treball missioner i va fundar molts monestirs. Va portar una vida d’austeritat i oració, treball i estudi intens. Saint David va ser declarat arquebisbe per aclamació popular i es va convertir en un líder espiritual en tota Gran Bretanya. Va morir gairebé als 90 anys. Saint David es representa dempeus, sobre un monticle, amb un colom sobre les seves espatlles, símbol de la seva impressionant eloqüència.

L’escut de la casa de Saint David conté la bandera de San David, la creu groga sobre un camp negre, l’emblema de Highlands School en un camp de tartán escocès, el drac i el narcís, símbols de la casa. La corona d’or evoca la recompensa celestial. Els colors principals d’aquesta casa són: el groc, el blanc i el negre.L’1 de març és el dia de Saint David.

Els principals valors de la casa de Saint David són: la caritat, la puresa, la lleialtat i l’esforç. Els seus membres tracten de comportar-se amb amabilitat i veracitat.

a

House System Colegio Privado Barcelona

St. George’s House

Saint George, sant patró d’Anglaterra, va néixer al voltant de l’any 280. Era originari de Cappadocia (actualment Turquia) i va servir a l’exèrcit romà. Quan Diocleciano, emperador romà, va començar la seva persecució contra els cristians, Saint George es va declarar cristià i per tant va negar als falsos ídols. Va sofrir moltes tortures a causa de la seva fe i va morir com a màrtir cap als 23 anys. Saint George es representa com un cavaller matant a un drac, símbol de la conquesta del mal.

L’escut de la casa de Saint George conté la bandera de Sant Jordi, la creu vermella d’un màrtir en un camp blanc; l’emblema de Highlands School en un camp de tartán escocès; el lleó i la rosa. La corona daurada que evoca la recompensa celestial. Els colors principals de la casa són el vermell, el blanc i el daurat.

Els principals valors de la casa de Sant Jordi són: la justícia, la força, la valentia i l’honor.

Els membres de Sant Jordi tracten de comportar-se amb honradesa i valor.

House System Colegio Privado Barcelona

St. Patrick’s House

Saint Patrick, sant patró d’Irlanda, va néixer al voltant del 385. Quan tenia uns catorze anys uns genets irlandesos ho van capturar com a esclau durant sis anys per a cuidar ramats d’ovelles. Es va convertir al cristianisme i va tornar a Irlanda per a passar la resta de la seva vida treballant com a missioner cristià. Va morir als 76 anys. Saint Patrick es representa dirigint serps, símbol de la neteja del paganisme, o mostrant les tres fulles del trèvol per a explicar el misteri de la Santíssima Trinidad.

L’escut d’armes de la casa de Saint Patrick conté la bandera de Sant Patrici, el salnitre vermell en un camp blanc, l’emblema de Highlands School en un camp de tartán escocès, el cérvol i el trèvol, símbols de la casa. La corona evoca la recompensa celestial. Els colors principals de la casa són: verd, blanc i taronja. El 17 de març és el dia Saint Patrick.

Els valors principals de la casa de Saint Patrick són: la fe, l’honestedat, el compromís i la perseverança. Els seus membres tracten d’actuar amb veracitat i dedicació.

House System Colegio Privado Barcelona