Comedor

Menjador Colegio Privado Barcelona

La nostra escola disposa de cuina i menjador propis, gestionats juntament amb Hostesa  donant resposta a diferents demandes, com una major presència de productes d’alta qualitat organolèptica i nutricional al menú escolar.

Els menús són dissenyats per dietistes i nutricionistes especialitzats i revisats per la nostra infermera escolar, elaborant diferents derivacions segons les diferents edats i necessitats dels nostres alumnes.

Hostesa garanteix una diversitat en el consum de productes vegetals de proximitat, productes frescos i de temporada i una dieta mediterrània equilibrada amb les següents característiques i serveis a destacar:

  1. Se serveixen fruita i verdura de proximitat, així com tots els productes d’alta qualitat.
  2. El pla de menú té en compte les recomanacions de les guies oficials de nutrició escolar.
  3. S’elaboren diferents menús variats i equilibrats per a les diverses etapes (Infantil, Primària i Secundària i Batxillerat). Ofereix també menús adaptats a necessitats especials (intoleràncies, al·lèrgies alimentàries…).
  4. Per als més petits, s’ofereix un menú lliure d’aliments fregits a tota l’etapa d’Infantil.
  5. S’han suprimit els aliments ensucrats i eliminat els ultra processats als berenars ja que estan basats en fruites fresques, cereals integrals, civada i/o lactis sense sucre.
  6. S’utilitzen productes integrals i ecològics.
  7. S´ofereixen menús amb més proteïna vegetal i menys d´origen animal.
  8. Hàbits Saludables i Programa Etiquette

A més d’enfocar-nos a una alimentació equilibrada, el menjador és un bon entorn per inculcar hàbits saludables d’alimentació, higiene, valors i comportament. Per tal d’aconseguir la formació integral dels alumnes hem implementat un Programa d’urbanisme al menjador amb què es pretén que tots els alumnes aprenguin les normes d’educació següents:

Asseure’s adequadament a la taula

Cura de la boca

Correcte ús dels coberts

Ús i utilització del tovalló

Menjar de tot

Omplir el got amb moderació

Mantenir neteja la taula

Moderar el to de veu

Parlar amb tots els de la taula

Beneir la taula

Ajudar a servir els altres

Obeir els monitors

Menjar encara que no m’agradi

A partir de 1r de Primària, els nostres alumnes formen part del programa TAULA RESTAURANT amb què aprenen els hàbits correctes per estar en una taula. Per això, els alumnes participen, periòdicament, en aquest programa en grups de 10 o 12, en què realitzen tasques com preparar la taula correctament, servir el menjar, seure adequadament, etc.