Music programme Colegio Privado Barcelona

Music programme

Music programme Colegio Privado BarcelonaHighlands School Barcelona desitja desenvolupar les competències i habilitats musicals dels seus alumnes buscant la formació integral i l’excel·lència acadèmica. Per aquesta raó, Highlands School va obtenir en 2016 el reconeixement d’Escola Vinculada al Conservatori El Liceu incrementant el nivell musical dels alumnes Highlands.

La vinculació amb el Conservatori El Liceu permet al col·legi desenvolupar un programa curricular i acadèmic del conservatori en el propi centre, donant així l’oportunitat als alumnes de poder cursar els estudis, examinar-se i obtenir els certificats oficials de música al llarg de la seva vida escolar.

Tots els alumnes de primària formen part del projecte de les Cantates en les quals durant la seva classe de música treballen i preparen un seguit d’obres musicals que interpreten posteriorment juntament amb altres escoles vinculades i amb formacions instrumentals en el Palau de la Música Catalana oferint un espectacle de gran qualitat artística. Aquest projecte és curricular i forma part de la formació de cant coral dels alumnes tant del programa generalista com del programa bàsic.

D’altra banda, Highlands School Barcelona compta en Educació Primària amb un cor que ha participat en diverses trobades musicals a la ciutat de Barcelona, així com en intercanvis internacionals a França. El cor d’Educació Secundària s’ha creat recentment amb el mateix projecte educatiu en el camp de la música oferint també una base musical en el cant coral i la tècnica d’aquest. Tots dos cors participen dels concerts musicals de l’escola durant el curs.

El programa del Conservatori El Liceu s’ha implementat en l’etapa de Primària de la següent manera:

  • Opció 1: PROGRAMA MUSICAL HIGHLANDS SCHOOL BARCELONA – CONSERVATORI LICEU de 1r a 6è Primària per a alumnes que no cursen l’extraescolar d’instrument. 

En Highlands els alumnes de 1r i 2n de Primària cursen la seva assignatura de música sobre la base del currículum del Conservatori Liceu dins del nostre projecte curricular sense necessitat de cursar una extraescolar de llenguatge musical obtenint el nivell necessari per a accedir als exàmens oficials del programa bàsic del conservatori. D’aquesta manera donem l’oportunitat als alumnes d’adquirir un nivell elevat de música que els permetrà incorporar-se en el programa bàsic de música inscrivint-se i triant un instrument de forma extra escolar.

En el cas de no cursar instrument l’alumne seguiria la metodologia del programa musical Highlands School Barcelona – Conservatori Liceu durant tota la primària amb un nivell molt elevat però sense l’exigència dels exàmens oficials del Liceu (B3, B4, B5, B6).

Music programme Colegio Privado Barcelona
  • Opció 2: PROGRAMA NIVELL BÀSIC D’ESCOLA DE MÚSICA HIGHLANDS SCHOOL BARCELONA – CONSERVATORI LICEU de 1r a 6è Primària per a alumnes que cursen l’extraescolar d’instrument (piano, guitarra, violí o flauta travessera).

En cas d’optar per tocar un instrument, l’alumne entra en el programa bàsic en el qual cada any té l’oportunitat de cursar tots els seus exàmens oficials del Conservatori Liceu. A partir de bàsic 3, l’alumne també cursa la classe extraescolar de llenguatge musical per a adquirir el nivell requerit pel Conservatori Liceu. Tots els alumnes disposen de professors acreditats per a cursar els seus estudis d’instrument i llenguatge musical i a més l’oportunitat (segons el nivell de l’alumne) de la possible incorporació a projectes del Conservatori Liceu com l’orquestra de corda, orquestra de guitarres, combos, tallers específics, etc… Aquests estudiants també ofereixen en el col·legi dos concerts a l’any en què la comunitat educativa pot veure com s’expressen a través de la música desenvolupant les seves habilitats artístiques.

L’oferta d’instruments que tenim actualment en Highlands és de piano, violí , flauta travessera i guitarra.

Music programme Colegio Privado Barcelona